JONGEREN GILDE SEVENUM

DE STICHTING

 De stichting Jongeren Gilde Sevenum biedt aan jeugd vanaf groep 4 tot en met 18 jaar ontspanning. Iedere week is er een groepsavond van 1 uur tot 1,5 uur waarin allerlei activiteiten gedaan worden. De activiteiten zijn gebaseerd op de 3 pijlers van het Jongeren Gilde:

Onze vereniging heeft 150 leden die op maandag-, dinsdag, woensdag-, en donderdagavond groep draaien. De leden zitten met leeftijdsgenootjes bij elkaar in de groep. Er is door Jong Nederland een verdeling gemaakt in leeftijden en wel de volgende:

Jongeren Gilde Sevenum is onderdeel van de overkoepelende organisatie JongNL Limburg. Onze vereniging telt ongeveer 80 kaderleden die leiding zijn, maar ook zaken als onderhoud aan de blokhut doet of activiteiten organiseert.

ONZE DOELSTELLING

De doelstelling van stichting Jongeren Gilde Sevenum is om aan kinderen, in hun vrije tijd, gevarieerde mogelijkheden tot ontspanning en ontplooiing te bieden. De activiteiten bestaan onder andere uit sporten, spellen, creatieve activiteiten, speurtochten, proefkampen en de grote zomerkampen. Ook nemen de kinderen deel aan diverse andere activiteiten zoals toernooien, outdoor-dagen en survival weekends welke door het district en het provinciaalbureau Jong Nederland Limburg worden georganiseerd. .

Naast activiteiten voor kinderen, organiseren wij ook nog activiteiten waar alle kinderen van Sevenum aan kunnen deelnemen. Dit zijn activiteiten zoals de jaarlijkse kindermarkt op koningsdag met ca. 250 deelnemers en het St. Maartenfeest in het dorp met ca. 1.000 deelnemers. 

EEN KEERTJE KOMEN KIJKEN?

Heb jij zin om een keer te komen kijken wat het Jongeren Gilde is? Dit is zeker mogelijk! Kijk bij het kopje ‘Groepsindelingen’ wanneer jouw leeftijdgenootjes groep draaien. 

Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met de voorzitter van Jongeren Gilde Sevenum via bestuur@jongerengildesevenum.nl