JONGEREN GILDE SEVENUM

DE STICHTING

De stichting Jongeren Gilde Sevenum biedt aan jeugd vanaf groep 4 tot en met 18 jaar ontspanning. Iedere week is er een groepsavond van 1 uur tot 1,5 uur waarin allerlei activiteiten gedaan worden. De activiteiten zijn gebaseerd op de 3 pijlers van het Jongeren Gilde:

Onze vereniging heeft 150 leden die op dinsdag-, woensdag-, en donderdagavond groep draaien. De leden zitten met leeftijdsgenootjes bij elkaar in de groep. Er is door Jong Nederland een verdeling gemaakt in leeftijden en wel de volgende:

Jongeren Gilde Sevenum is onderdeel van de overkoepelende organisatie JongNL Limburg. Onze vereniging telt ongeveer 80 kaderleden, waarvan een groot deel groepsleiding is. Daarnaast doen kaderleden ook zaken als onderhoud aan de blokhut of activiteiten organiseren.

ONZE DOELSTELLING

De doelstelling van stichting Jongeren Gilde Sevenum is om aan kinderen, in hun vrije tijd, gevarieerde mogelijkheden tot ontspanning en ontplooiing te bieden. De activiteiten bestaan onder andere uit sporten, spellen, creatieve activiteiten, speurtochten, proefkampen en de grote zomerkampen. Ook kunnen de kinderen deelnemen aan diverse andere activiteiten zoals toernooien, outdoor-dagen en survival weekends welke door het district en het provinciaalbureau Jong Nederland Limburg worden georganiseerd. .

Naast activiteiten voor kinderen, organiseren wij ook nog activiteiten waar alle kinderen van Sevenum aan kunnen deelnemen. Dit zijn activiteiten zoals de jaarlijkse kindermarkt op koningsdag met ca. 250 deelnemers en het St. Maartenfeest in het dorp met ca. 1.000 deelnemers. 

SCROL NAAR BENEDEN VOOR NOG MEER INFORMATIE

WAT DOEN WIJ ZOAL?

Het Jongeren Gilde is een leuke club waar je iedere week met dezelfde groep kinderen en leiding, op dezelfde tijd steeds weer andere dingen doet. Dit is voor 1 of 1½ uur per avond.

Bij het Jongeren Gilde kun je van alles doen: spelen, ravotten, sporten, knutselen, spannende speurtochten lopen, geheim agent spelen, kamperen, toneelstukjes opvoeren, vuurtje stoken, koken, chips maken en nog veel meer. Je ziet het: je kunt het zo gek niet bedenken of het kan bij Jongeren GIlde Sevenum.

HET GROTE ZOMERKAMP

Aan het einde van het seizoen gaan wij met zijn allen op kamp. Dit is ter afsluiting van het succesvolle jaar. Ieder jaar vind dit plaats in de eerste week van de zomervakantie zuid-Nederland. Je gaat lekker op kamp in een mooie blokhut of je gaat kamperen in een tent. Lekker vrij zijn, leuke speurtochten doen, ravotten in de bossen. Niets is mooier dan in de ochtend buiten te ontbijten en plezier hebben met alle leden en leiding.

ONZE BLOKHUT

Het Jongeren Gilde is lid van Jong Nederland Limburg. In Limburg zijn meer dan 5.000 kinderen lid. Dat is toch erg veel. Zij zijn allemaal lid omdat ze Jong Nederland een gave en ruige club vinden. De blokhut is het clubgebouw waar jij wekelijks bij elkaar komt. De blokhut van het Jongeren Gilde ligt aan Het Vongdere, een zijpaadje van de Dorperweiden. 

EEN KEERTJE KOMEN KIJKEN?

Heb jij zin om een keer te komen kijken wat het Jongeren Gilde is? Dit is zeker mogelijk! Kijk bij het kopje ‘Groepsindelingen’ wanneer jouw leeftijdgenootjes groep draaien. Jij mag 3x vrijblijvend meedoen om te kijken of Jongeren Gilde Sevenum wat voor jou is!

Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met de voorzitter van Jongeren Gilde Sevenum via bestuur@jongerengildesevenum.nl